Sunday, January 4, 2009

Obama & Palestin


Salam tahun baru

Ini adalah post pertama pada tahun ini - 2009Isu pertama yang membuka tirai tahun ini juga adalah episod yang sama - Krisis Israel-Palestin.

Tidak perlu untuk saya senaraikan jumlah angka yang terkorban disana. tak guna untuk kita ratapi itu semua kerana dikala ini, Organisasi2 negara Islam seperti OIC dan Liga Arab terus memekakkan telinga dan membutakan mereka.


Waktu ini juga, BARACK HUSSEIN OBAMA terus mendiamkan diri tanpa sebarang pendirian -tidak sama pula sewaktu serangan yang berlaku di Mumbai tempoh hari. Beliau  juga sudah memberi harapan besar pada dunia sewaktu kempen dahulu. Terus, Fatah di Palestin tetap terus mendiamkan diri ketika Hamas diasak dan di hentam.

Sebaliknya, Hizbullah di Lubnan pula menawarkan bantuan?

Fatah, kenapa?

Dengki? Tamak? Gila Kuasa? Tunjuk hebat? Takut?Cuma ingin saya selitkan sedikit, jika terus umat Islam tidak boleh bersatu, kita terus akan diperlakukan dengan hina sekali oleh Zionis.

Kitab Telmud mereka sudah pun terang-terangan melaungkan bahawa wajib membunuh semua penganut agama lain atas muka bumi ini demi untuk kesejahteraan dan kejayaan mereka.

Kesimpulannya, sokonglah (Israel - US) macammana pun, akhirnya anda tetap mengalami masalah yang sama dan cuma masa yang tentukan.


Juga, mampukah Obama sekarang?

Mari kita lihat...kabinet baru Obama


Berketurunan YahudiRahm Emmanuel

Ketua Staf White House

Seorang Yahudi

'Jika kita tidak kuat, lawanlah orang itu dengan kecerdikan -atau- berdiplomasilah dengan mereka, jika tidak mahu juga, kuat jugalah jawapannya"
                                         
                                          ..BARACK HUSSEIN OBAMA,
                                          -Dreams for my father-**Sekarang, bila ada jalan untuk menumbangkan mereka seperti memboikot ekonomi dan sebagainya, kenapa kita masih LAGI TAKUT?

5 comments:

Danial Izzat said...

boikot secara perlahan. Insyaallah berjaya.

Anonymous said...

x faham la mcm mana mentality org Israel ni...mmg dorg anggap org lain like anjing...hu3

Akram said...

betul..mungkin anda perlu faham misi mereka pula ats bumi ni..

sgt hina!

ekramhakim~ said...

kite buat misi kita plak hancuskan mereka..ada bran??

Farhan Ghadzali said...

kita???

mungkin kena ajak 57 rakan negara OIC yg lain dan sebaya dgn kita utk brbuat demikian..