Sunday, February 15, 2009

Pondan

Pondan adalah lelaki yang lembut, lebih cenderung untuk ke arah keperempuanan dari aspek percakapan, penampilan dan personaliti

Itulah definisi "PONDAN" bagi saya.

Saya dapat videoclip ini dari izzat-mujahadah.blogspot.com (senior debater UIAM)

Saya sebenarnya agak terperanjat melihat gelagat dan aksi "tenang serta bersahaja" Dr. Khairul Idzwan a.k.a vokalis kumpulan nasyid "SAUJANA" dalam sesi OIAM yang lalu.

Saujana dikenali dengan lagu hits mereka seperti "Sepohon Kayu dan Keluarga Bahagia"

Saya suka lirik lagu "Sepohon Kayu".

Namun malang, vokalisnya tidak lagi seperti sepohon kayu yang kental, sebaliknya berubah menjadi seperti daun yang meliuk bila ditiup angin.

Terperanjat?

Biasalah, inilah dunia!

Dunia tidak mengenal siapa mereka, penyanyi nasyid, peguam, doktor semuanya tidak dapat lari dari perkara sebegini sekiranya mereka mudah tunduk dengan desakan dunia itu sendiri. Gunalah akal dan agama dalam menyelesaikan kemelut ini bagi insan - insan diluar sana.





Dr. Khairul Idzwan - Bekas vokalis nasyid Saujana

(p/s : kepada ULFA, jangan gelak macam kita selalu buat kalau nampak "pondan" he he he)

4 comments:

izzat said...

hehehe...
pondan?
menarik~

baboon^albino said...

salam singgah...
oh,no wonder muka dia familiar sangat...erk....but,at least muka dia dah takder jerawat sangat mcm dulu-dulu...ouch!!
anyway,thanks for this info... ;)

Fifiey82 said...

hak hak hak pondan... tp kesian kan kat pondan...

syazpai said...

lame cari video ni..
hard to believe but it's true..

:)

my blog